Parallax image

Πασχαλινά Κουλουράκια

Μπισκότα & Κουλουράκια
Next Project Πασχαλινές Κουλούρες Πασχαλινές Κουλούρες
Μπισκότα σοκολάτας Previous Project Μπισκότα σοκολάτας

Πασχαλινά Κουλουράκια


Υλικά :

* 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
* 2 κούπες ζάχαρη
* 4 μέτρια αυγά
* 1 κούπα γάλα
* Χυμός ενός πορτοκαλιού
* Ξύσμα ενός μεγάλου λεμονιού|
* 3-4 βανίλιες ή ½ κουταλάκι υγρή βανίλια
* 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αμμωνία
* 1 κοφτή κουταλιά μπέικιν
* 1300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση :

Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο και τα χτυπάμε να αναμειχθούν με το χέρι ή με το μίξερ χειρός. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. 
Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και το προσθέτουμε το διάλυμα στο μείγμα. 
Αφήνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε με το χέρι. 
Σε μια κούπα αλεύρι ανακατεύουμε το μπέικιν και την προσθέτουμε κι αυτή στο χυλό μας. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελαφρά στα ακροδάκτυλα αλλά να πλάθεται. 
Δεν πρέπει να γίνει σκληρή. 
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί καμιά ωρίτσα και πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που μας αρέσουν.
Η ζύμη αυτή είναι εύπλαστη και μπορούμε να κάνουμε σχέδια. 
Τα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει με 1-2 κουταλιές νερό και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 -25 λεπτά (προθερμασμένος φούρνος, μεσαία σχάρα). 
Αφού κρυώσουν τα φυλάσσουμε. Διατηρούνται για αρκετά καιρό κλεισμένα σε μπολ για να μη παίρνουν υγρασία.

 

Aktie
Πασχαλινά Κουλουράκια
Drucken Sie das Rezept