Parallax image

Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και ρύζι

Κρεατικά
Next Project Κοτόπουλο με μπάμιες στον ξυλόφουρνο Κοτόπουλο με μπάμιες στον ξυλόφουρνο
Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα Previous Project Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια και μυζήθρα

Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και ρύζι


Υλικά :

* 1 κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο σε μερίδες η και φιλέτο
* 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
* 3 χρωματιστές πιπεριές
* 250γρ. μανιτάρια άσπρα
* 100ml άσπρο κρασί
* αλάτι, πιπέρι άσπρο
* 1 σακουλάκι άγριο ρύζι
* 1 κ.σ. βούτυρο
* λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση :

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι για λίγο. Μετά βάζουμε το κοτόπουλο να τσιγαριστεί από όλες τις μεριές. Συνέχεια το αφήνουμε να ψηθεί με τα ζουμάκια του. Όταν μισοψηθεί βάζουμε τα μανιτάρια και τις χρωματιστές πιπεριές και τα αφήνουμε 10 λεπτά να ψηθούν. Βάζουμε το άσπρο κρασί ,το ζουμί από την κότα και περιμένουμε να εξατμιστεί.Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το ρύζι. Προσθέτουμε ζωμό κότας σιγά σιγά μέχρι να ψηθεί. Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τέλος και το κλείνουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα τριμμένη. Το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Aktie
Κοτόπουλο με άσπρη σάλτσα και ρύζι
Drucken Sie das Rezept