Parallax image

Παστέλι

Γλυκά
Ξεροτήγανα Previous Project Ξεροτήγανα

Παστέλι


Υλικά:

* 4 ποτήρια σουσάμι
* 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
* 2 ποτήρια φιστίκια ,η αμύγδαλο καβουρντισμένο
* 1 ποτήρι μελι ,όχι καλά γεμάτο

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα προσθέτουμε το σουσάμι μαζί με την ζάχαρη.Με μια κουτάλα κατά προτίμηση ξύλινη καβουρδίζουμε το σουσάμι,μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Το φέρουμε σε χρόνο καβουρδίσματος όπως μας αρέσει, άλλοτε σε πιο σκούρο η πιο ανοικτό.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φιστίκι,η το αμύγδαλο.
Προσθέτουμε στην συνέχεια και το μέλι.Στο τέλος ανακατεύουμε & 
απλώνουμε σε καθαρό πάγκο ,η σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και το στρώνουμε όλο με έναν πλάστη ώστε να είναι το ίδιο πάχος , 
Το κόβουμε ζεστό σε τεμάχια . 

Aktie
Παστέλι
Drucken Sie das Rezept