Parallax image

Stuffed vine leaves by: Mylos tou Kerata

Greens & Vegetables
Next Project Σελινόπρασο ή πρασοσέλινο Σελινόπρασο ή πρασοσέλινο
Vegetable burgers Previous Project Vegetable burgers

Stuffed vine leaves


Mylos tou Kerata

Materials and Execution of Recipe

Υλικά για 4 μερίδες:

* 400 γραμ. αμπελόφυλλα
* 1/2 κιλό ρύζι
* 1/2 κιλό κιμά (250 γραμ. χοιρινό & 250 γραμ. μοσχάρι)
* 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* ντομάτα ψιλοκομμένη 
*1 ψλιτζάνι ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι, δυόομο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε βραστό νερό μαραίνουμε τα αμπελόφυλλα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και είναι έτοιμα για τη γέμιση. Σε μία λεκάνη βάζουμε το ρύζι, τρίβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα ρίχνομε στο ρύζι. Προσθέτομε το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύομε. Τυλίγομε το μείγμα στα αμπελόφυλλα και τακτοποιούμε τους ντολμάδες, στο τσικάλι. Σκεπάζομε ένα πιάτο, ρίχνομε ζωμό από κρέας να τους καλύψει και τους αφήνομε να βράσουν μέχρι να ψηθούν και να πιουν το νερό τους κουνώντας κατά διαστήματα το τσικάλι.

Share
Stuffed vine leaves
Print the Recipe