Parallax image

Vegetable burgers

Greens & Vegetables
Next Project Stuffed vine leaves Stuffed vine leaves
Eggplant stuffed with cheese Previous Project Eggplant stuffed with cheese

Vegetable burgers


Materials and Execution of Recipe

Υλικά :

* 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
* 1 καρότο
* ½ κρεμμύδι, τριμμένο
* 3 μικρές πατάτες
* 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
* 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
* 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
* ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
* λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
* αλάτι και πιπέρι
* ρίγανη, λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό.

Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Share
Vegetable burgers
Print the Recipe