Parallax image

Lamb roast with herbs and honey

Meats
Next Project Pork with lemon leaves Pork with lemon leaves
Αρνί στη λαδόκολλα με πολύχρωμες πιπεριές πράσα και στακοβούτυρο Previous Project Αρνί στη λαδόκολλα με πολύχρωμες πιπεριές πράσα και στακοβούτυρο

Lamb roast with herbs and honey


Materials and Execution of Recipe

Υλικά :

* 1 1/2 κ. αρνί ή κατσίκι, απλά χαραγμένο όχι κομμένο σε μερίδες,
* 1/2 φλ.χαμομήλι αποξηραμένο,
* 12 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο χοντροκομμένα
* 4 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο,
* 1 κ.σ. θυμάρι και ρίγανη,
* αλατοπίπερο,
* χυμός λεμονιού,
* 1 κ.σ. μέλι,
* 1/2 φλ. λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας, αφήνουμε να στραγγίξει λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Με μαχαίρι χαράζουμε διάφορα σημεία στο κρέας, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε σε ταψάκι με καπάκι αν έχουμε.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξηρό χαμομήλι, το θυμάρι, δεντρολίβανο, φασκόμηλο και ρίγανη μαζί . Αλατίζουμε με προσοχή και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Παίρνουμε από το μείγμα βοτάνων και βάζουμε μέσα στο δέρμα του, στις χαρακιές, και σε όλη τη σάρκα του αρνιού. Ρίχνουμε και λίγο από το μείγμα στο ταψί, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το μέλι απάνω, το λάδι, κλείνουμε το καπάκι ή το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 1 1/2 ώρα ελέγχοντας τακτικά, ίσως χρειαστεί λίγο ακόμη νερό.
Αφαιρούμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να ροδίσει καλά το κρέας μας.
Σερβίρουμε περιχύνοντας το κρέας με τους χυμούς από το ταψί.

 

Share
Lamb roast with herbs and honey
Print the Recipe