Parallax image

Kalitsounia with Honey & Nuts

Pies & Kalitsounia
Next Project Water pie with salt cheese Water pie with salt cheese
Boureki Previous Project Boureki

Kalitsounia with Honey & Nuts


Materials and Execution of Recipe

Υλικά για το φύλλο :

* 1 κιλό αλεύρι
* 2 αβγά
* ½ κουταλάκι σόδα
* 1 φλιτζάνι νερό
* 1/3 φλιτζανιού λάδι

Υλικά για τη γέμιση:

* 1 κιλό μυζήθρα
* 2 αβγά
* 1 κουταλάκι κανέλλα
* Λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
* Μέλι και Καρύδια τριμμένα τα πασπαλίζουμε.

Εκτέλεση :

Χτυπάμε τα αβγά και ρίχνουμε το λάδι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το νερό και τη σόδα με το αλεύρι, ώσπου να γίνει το ζυμάρι αρκετά σφιχτό.
Το τυλίγουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση αναμιγνύοντας τη μυζήθρα με τα αβγά, την κανέλλα και το δυόσμο
Στη συνέχεια με τη βοήθεια του πλάστη ή της μηχανής ανοίγουμε το φύλλο.Με το τσερκάκι τα κόβουμε.
Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση μέσα και στη συνέχεια τα πατάμε γύρω- γύρω με ένα πηρουνάκι ώστε να κλείσουμε τη γέμιση.Βάζουμε λάδι στο τηγάνι,το αφήνουμε να κάψει και τηγανίζουμε ή τα ψήνουμε τα πιτάκια.

Σερβίρονται ζεστά γαρνιρισμένα με μέλι-καρύδια και κανελλίτσα. 

Share
Kalitsounia with Honey & Nuts
Print the Recipe