Parallax image

Εμμανουέλα Χιωτάκη

Μουσικά Σχήματα & DJs
Βασίλης Τσισμενάκης Previous Project Βασίλης Τσισμενάκης

Υπεύθυνος Επικοινωνίας

Εμμανουέλα Χιωτάκη

Είδος Μουσικής

'Εντεχνο - Rock - Pop

Κινητό

6949309492

Κοινοποιήστε

    Γεννήθηκε στα Xανιά της Kρήτης και ξεκίνησε κλασσική κιθάρα στην ηλικία των 10 χρονών .Στα 18 πήρε το πτυχίο κλασσικής κιθάρας από το Ελληνικό ωδείο Αθήνας με άριστα και εκ τοτε διδάσκει σε ωδεία.

    Παράλληλα με τη κιθάρα έκανε σπουδές θεωρητικών , dictee, solfez, χορωδία, ιστορία μουσικής,μορφολογία,πρακτική διδασκαλίας,μουσική δωματίου, μαθήματα φωνητικών, πηρε μέρος σε παννελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας όπου απέσπασε 2 φορες το 1ο βραβείο(Διαγωνισμός Σύρου2004&Παννελλήνιοι Μαθητικοί αγώνες2006), και μια το 2ο(Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πάτρας,2001). Ακόμα συμμετείχε στην ορχήστρα 100 κιθάρες του Ε.Μπουντούνη στην ηλικία των 15 ετών όπου έκαναν συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο Αθηνών. Έπειτα από 12 χρόνια ξανασυμμετείχε στην συναυλία ''100 κιθάρες'' του Ευάγγελου Μπουντούνη που έγινε στο Ηρώδειο Αθηνών, σε ηλικία πλέον 27 χρονών. Στη κλασσική κιθάρα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τον Ε.Ασημακόπουλο, Ε.Μπουντούνη, Γιώργο Μουλουδάκη, Αλέξη Φρουδαράκη, David Grimes απ΄την Αμερικη, και Harvey Hope από την Αγγλία. Κατά τη διάρκεια των μουσικών της σπουδών στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων απέσπασε 5 επαίνους και δύο υποτροφίες.

    Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Ξάνθης όπου εκεί ξεκίνησε τα live σε μουσικές σκηνές της πόλης. Από τότε έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές στη Ξάνθη, Κομμοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Θάσσο, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Ρέθυμνο κιαι Χανιά. Το διάστημα αυτό συμμετείχε ακόμα σε μουσικοθεατρικές παιδικές παραστάσεις σε παραγωγή του Λειβαδίτη που κάναν περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα .

    Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε δύο χρόνια σαν πολιτικός μηχανικός ολοκλήρωσε σπουδές Μουσικοθεραπείας με ημι-υποτροφία, αλλά και σεμινάρια για αρχιτεκτονική ,υπολογιστές και τουρισμού.

    Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς κάποιοι εκ των οποίων είναι ο Γιάννης Νικολάου, ο Βασίλης Καζούλης , Γιάννης Σαββιδάκης, opera chaotic αλλά και με κρητικούς καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Κουνάλης, '’τα Παντερμάκια’’, ‘’τα Κωστάκια’’, τον Στέλιο Σταματογιαννάκη, Μανώλη Βερδινάκη, Γιάννη Τσουρδαλάκη, Αντρέα Μπικάκη κ.α. Έχει ανοίξει συναυλίες των Πάνο Μουζουράκη, Αντριάννα Μπάμπαλη κ.α.

2016-2017 συμμετέχει στο σχήμα του Μανώλη Λιδάκη και κάνουν περιοδεία σε όλη την Ελλάδα όπως Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμμα, Κοζάνη, Πύργο, Πρέβεζα, Ρόδο και Σίφνο.

2017-σήμερα γίνεται μέλος της ορχήστρας Οκτάβας. Μέσω της συνεργασίας τους προκύπτει το καινούργιο τους τραγούδι που μιλάει για τα Χανιά.

     Δισκογραφικά το 2015 τραγούδησε μαζί με τον Μιχάλη Κουνάλη το τραγούδι ''Τσ'αγάπης και του έρωτα''  σε μουσική του Γιάννη Νικολάου και στίχους Μαρία Παπαδάκη, που μιλάει για τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα. Σήμερα το κομμάτι αυτό έχει κοντά 1 εκ. προβολές στο youtube .Έπειτα έκανε δικά της βήματα και κυκλοφόρησε το 2016 το single ''Αν είσουν Άνοιξη'' σε στίχους και μουσική δική της και ετοιμάζει το νέο της cd που θα είναι σε στίχους και μουσική δική της.

Πλέον πέρα από τη κιθάρα παίζει και παραδοσιακά όργανα όπως μαντολίνο, θιαμπόλι, μπαγλαμαδάκι, πεντίρ, νταουλάκι με βεβαίωση απο το πανεπιστήμιο Κρήτης για παρακολούθηση σεμιναρίου κρουστών .

Ακόμα γράφει ενορχηστρωτική μουσική  όπου αναλαμβάνει εξ ο ολοκλήρου την παραγωγή και ενορχήστρωση σύνθεση και την εκτέλεση των περισσοτέρων μουσικών οργάνων.