Parallax image

Λικέρ Βερίκοκο

Home made Drinks & Liqueur
Next Project Λικέρ Λεμόνι & Θυμάρι Λικέρ Λεμόνι & Θυμάρι
Λικέρ Αρμπαρόριζας από κρασί Previous Project Λικέρ Αρμπαρόριζας από κρασί

Λικέρ Βερίκοκο


Υλικά :

* 1 λίτρο οινόπνευμα ποτοποιΐας (εναλλακτικά βότκα ή πολύ καλό τσίπουρο)
* 200 γρ. λευκή ζάχαρη
* 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
* 300 - 400 γρ. πικραμύγδαλα (καθαρισμένα κουκούτσια)
* 200 γρ. βερίκοκα καλής ποιότητας

Εκτέλεση :

Ψιλοκόβουμε αμύγδαλα και βερίκοκα με το μαχαίρι και όχι με το μπλέντερ, για να μη πολτοποιηθούν. Τα βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι που κλείνει αεροστεγώς. Αφήνουμε για 30 ημέρες στον ήλιο, ανακινώντας κατά διαστήματα.
Στις 30 ημέρες αποσύρουμε το λικέρ από τον ήλιο και φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι από τα δύο είδη ζάχαρης. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε πολύ καλά το λικέρ μας και προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης.
Κλείνουμε σε μπουκάλια και ανοίγουμε σε 3 μήνες διατηρώντας το σε δροσερό και σκιερό μέρος.

Γεωργία Κουτσούκου

jakaa
Λικέρ Βερίκοκο
Tulostaresepti