Parallax image

Πιλάφι

Κρεατικά
Next Project Veal rolls in the oven Veal rolls in the oven
Πασχαλινή Μαγειρίτσα Previous Project Πασχαλινή Μαγειρίτσα

Πιλάφι


Υλικά:

* 1 1/2 Κιλό ζυγούρι κομμένο
* 1/2 Κοτόπουλο χωριάτικο( ελευθέρας βοσκής )
* Ρύζι Καρολίνα
* Στακόβουτυρο
* Αλάτι,Πιπέρι
* Λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το Κρέας το ζυγούρι μαζί με το κοτόπουλο να βράσουν, όταν αρχίζει ο βρασμός αφαιρούμε με μια κουτάλα τον αφρό, το Κρέας πρέπει να ψηθεί καλά .Στον ζωμο προσθέτουμε και το αλάτι Μόλις ψηθεί τραβάμε το Κρέας σε μια πιατέλα,το αλατοπιπερώνουμε.Έπειτα σουρώνουμε τον ζωμό μας ,μετράμε σε ( 3 1/2 )ποτήρια ζωμό κρέατος ( 1 ) ποτήρι ρύζι.Μόλις βράσει ο ζωμός μας προσθέτουμε το Ρύζι .Εδώ αρχίζει και η τέχνη του πιλαφιου δεν θέλει συχνό ανακάτεμα , Λιγο πριν το τελος ρίχνουμε και το λεμόνι ,τόσο όσο το θέλουμε ,και μας αρέσει...Το ρύζι μας πρέπει να στέκεται που λέμε. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από την.φωτιά ,έχουμε σε μια κατσαρόλα προσθέσει Στακοβουτυρο Πού το αφήνουμε να κάψει, Τον προσθέτουμε στο ρύζι μας γρήγορα και το σκεπάζουμε για ένα λεπτό,έπειτα το ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε. 

dele
Πιλάφι
Skriv ut oppskriften