Parallax image

Πατατοκεφτέδες

Ορεκτικά
Next Project Πατζαροσαλάτα Πατζαροσαλάτα
Πατάτες τηγανιτές με κρέμα τυριών και καπνιστή πανσέτα Previous Project Πατάτες τηγανιτές με κρέμα τυριών και καπνιστή πανσέτα

Πατατοκεφτέδες



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό πατάτες
* 100γρ. κεφαλοτύρι ή Regato ή οποιοδήποτε σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο
* 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο
* μια πρέζα ξηρό δυόσμο (προαιρετικά)
* 1 αυγό
* Αλάτι και πιπέρι
* ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:

* 1 αυγό χτυπημένο
* 200 γρ. αλεύρι
* 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Καλύψτε με κρύο νερό και αφήστε τις να βράσουν. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά.

Στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και μετά αφού στεγνώσουν τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις λιώνουμε, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή με το εξάρτημα του πουρέ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά το μείγμα. Καλύψτε το μπολ με κάποια πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να σφίξει αρκετά .

Σχηματίστε το μείγμα σε μπαλάκια (αυτό το μείγμα είναι αρκετό για 25 κεφτέδες πατάτας) και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι κουνώντας τα για να φύγει το περιττό. Ρίξτε τα μέσα στο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.

Βάλτε τα για 1 ακόμη ώρα στο ψυγείο.

Τηγανίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο λάδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. (Συμβουλές: Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει καλά και μετά τα τηγανίζουμε σε παρτίδες. Εάν η επιφάνεια του τηγανιού είναι υπερπλήρη, τότε η θερμοκρασία του λαδιού θα μειωθεί και δεν θα σας γίνουν τραγανοί.

Κοινοποιήστε
Πατατοκεφτέδες

Εκτυπώστε τη συνταγή