Parallax image

Πατζαροσαλάτα

Ορεκτικά
Next Project Ομελέτα με τα όλα της Ομελέτα με τα όλα της
Πατατοκεφτέδες Previous Project Πατατοκεφτέδες

Πατζαροσαλάτα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό περίπου παντζάρια βρασμένα ή ψημένα στο φούρνο
* 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
*100 γρ. καρύδια , ψιλοκομμένα
* 2 -3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
*1 κ.σ. λευκό ξίδι
*ελαιόλαδο
*Αλάτι και πιπέρι
*Λίγο άνηθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα παντζάρια με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ή εναλλακτικά τα βράζουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεφλουδίζουμε και τα περνάμε από το χοντρό μέρος του τρίφτη.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το ξίδι. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε αλάτι και σπασμένο πιπέρι και σερβίρουμε εάν θέλουμε με λίγο άνηθο.

Tips

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την παντζαροσαλάτα με ψητά παντζάρια και όχι βρασμένα και ίσως να μην τα ξαναβράσετε άλλη φορά.

Κοινοποιήστε
Πατζαροσαλάτα

Εκτυπώστε τη συνταγή