Parallax image

Quesadillas με απάκι φέτα και γραβιέρα

Ορεκτικά
Ψωμί εφτάζυμο Previous Project Ψωμί εφτάζυμο

Quesadillas με απάκι φέτα και γραβιέρα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Για την σάλτσα :

* 1 στραγγιστό γιαούρτι
* 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
* 1 κουταλάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
* 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Για τα quesadillas:

* 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
* 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα 
* 1 μικρό αγγούρι, κομμένο σε κύβους 
* 200 γρ.απάκι ψιλοκομμένο ή χωριάτικο λουκάνικο 
* 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)
* ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι 
* ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* ⅛ κουταλάκι πιπέρι
* 8 tortillas 

Εκτέλεση :

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το γιαούρτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο. 
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε την φέτα, την γραβιέρα ,το απάκι το αγγούρι, την ντομάτα και τις ελιές .
Συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι .
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψεκάζεται με λίγο λάδι .Προσθέστε περίπου ½ φλιτζάνι από το μείγμα με το απάκι η το λουκάνικο και των τυριών στο μισό μιας από τις tortillas και βάλτε μια από πάνω . Συνεχίστε με τις υπόλοιπες τορτίγιες .
Αφήνουμε δυο λεπτά από την κάθε πλευρά τα quesadillas, ή μέχρι να ροδίσουν και το μείγμα των τυριών να λιώσει. Κόβουμε τις quesadillas και σερβίρετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και λίγα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά που έχετε κόψει .

Κοινοποιήστε
Quesadillas με απάκι φέτα και γραβιέρα

Εκτυπώστε τη συνταγή