Parallax image

Ρεβιθοκέφτεδες

Ορεκτικά
Next Project Σκορδαλιά Σκορδαλιά
Ομελέτα με τα όλα της Previous Project Ομελέτα με τα όλα της

Ρεβιθοκέφτεδες



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (άβραστα είναι περίπου 250 γρ.)
* 4 σκελίδες σκόρδο
* 1 κρεμμύδι
* 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
* 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
* 2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
* 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* λάδι για τηγάνισμα

Για την σάλτσα γιαουρτιού:

* 200 γρ. γιαούρτι
* Χυμό μισού λεμονιού
*1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
*1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
*1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο,    ψιλοκομμένο
* 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο  δυόσμο
* Αλάτι

Εκτέλεση:

Μουσκέψτε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και μια πρέζα αλάτι για περίπου 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στραγγίξετε και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, γεμάτη με νερό και βράστε για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τελειώσετε, τα στραγγίζετε σε ένα σουρωτήρι. Τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας σε ένα μεγάλο δίσκο και αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως για περίπου μία ώρα. Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσουν τελείως.

Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε, μέχρι να μαλακώσουν.

Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ στο οποίο θα προσθέσετε τα βρασμένα ρεβίθια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μαζί με το κύμινο και κόλιανδρο και ανακατέψτε. Ανοίξτε το μπλέντερ, ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι και ανακατέψτε ξανά. Επαναλάβετε 2-3 φορές, έως ότου όλα τα υλικά να γίνουν μια ωραία ζύμη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και το μείγμα του ρεβιθιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, συμπιέζοντας τα υλικά με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν. Σχηματίζουμε το μείγμα σε μπάλες.

Κοινοποιήστε
Ρεβιθοκέφτεδες

Εκτυπώστε τη συνταγή