Parallax image

Σκορδαλιά

Ορεκτικά
Next Project Στάκα Στάκα
Ρεβιθοκέφτεδες Previous Project Ρεβιθοκέφτεδες

Σκορδαλιά



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1 μπαγιάτικο ψωμί με μπόλικη ψίχα χωρίς την κόρα
* 3 σκελίδες σκόρδο ή εάν τη θέλετε περισσότερο δυνατή παραπάνω
* 1/2 φλ. ελαιόλαδο
* 2-4 κ.σ. ξίδι
* 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό σ΄ένα μπολ και μουσκεύουμε το ψωμί. Στην συνέχεια το σφίγγουμε με τις παλάμες μας μέχρι να φύγει το περισσότερο νερό και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή του μούλτι.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αλοιφή. Δοκιμάζουμε την γεύση και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα από κάποιο υλικό.

Σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο.

Σημείωση:

Η σκορδαλιά στο μούλτι γίνεται λεία σαν αλοιφή. Αν θέλετε να μοιάζει περισσότερο με πολτό και όχι εντελώς λεία, χτυπήστε την στο μίξερ ή ακόμα και σε γουδί. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και 1/2 φλιντζάνι καρύδι χοντροσπασμένο στο μπλέντερ .

Κοινοποιήστε
Σκορδαλιά

Εκτυπώστε τη συνταγή