Parallax image

Στάκα

Ορεκτικά
Next Project Στάκα με αυγά Στάκα με αυγά
Σκορδαλιά Previous Project Σκορδαλιά

Στάκα


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό στάκα
* 5 έως 8 κουταλιές σούπας αλεύρι
* 1 κουτάλι γλυκού αλάτι
* λίγο κρύο νερό

Εκτέλεση: 

Βάζουμε σε κατσαρόλα τη στάκα, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει αρχίζουμε και την ανακατεύουμε συνεχώς, πολύ αργά, με σύρμα ή κουτάλα και πάντα προς την ίδια κατεύθυνση.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνουμε το αλάτι και στη συνέχεια, κουταλιά - κουταλιά το αλεύρι.
Καθώς αρχίζει να βράζει, κι ενώ ανακατεύουμε, σιγά - σιγά θα ξεχωρίσει το βούτυρο από τη στάκα. 
Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά ακόμη και σβήνουμε το μάτι, χωρίς να απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από αυτό. Προσοχή μη μας κολλήσει.
Όταν πέσει λίγο η θερμοκρασία σουρώνουμε το βούτυρο σε γυάλινο βάζο και απολαμβάνουμε την στάκα μας! 

Κοινοποιήστε
Στάκα

Εκτυπώστε τη συνταγή