Parallax image

Πασχαλινές Κουλούρες

Μπισκότα & Κουλουράκια
Next Project Πολίτικα τσουρέκια Πολίτικα τσουρέκια
Πασχαλινά Κουλουράκια Previous Project Πασχαλινά Κουλουράκια

Πασχαλινές Κουλούρες


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 3 1/2 κιλά αλεύρι σκληρό ή για τσουρέκια το κίτρινο
* 15 αυγά
* 1250 γρ.ζάχαρη
* 3 κ.γλυκού αλάτι
* 750 γρ φυτίνη ή βούτυρο αγνό
* 300 γρ μαγιά
* 1 φάκελο μαχλέπι
* 1 φάκελο μαστίχα
* 3 ποτήρια γάλα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε την μαστίχα με το μαχλέπι με λίγη ζάχαρη να γίνουν σκόνη.
Φτιάχνουμε προζύμι με 3 πιατάκια του καφέ αλεύρι και την μαγιά διαλυμένη στο 1 ποτήρι γάλα χλιαρό.
Αφήνουμε το προζύμι 1 ώρα να ανέβει.
Χτυπάμε το μισό βούτυρο μέσα σε μια κατσαρόλα να ασπρίσει,ρίχνουμε τα αυγά,τη ζάχαρη,το μαχλέπι και το υπόλοιπο γάλα.
Τα ζεσταίνουμε ελαφρώς στην κατσαρόλα (προσοχή να μην κάψει το μείγμα!!)
Ρίχνουμε το υλικό της κατσαρόλας σε λεκάνη και ρίχνουμε το προζύμι και λίγο λίγο το αλεύρι.Διπλώνουμε την ζύμη προσθέτοντας λίγο -λίγο το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο(αφού κρατήσουμε ελάχιστο από αυτό για το πλάσιμο)
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει η ζύμη.
Αφού φουσκώσει αρχίζουμε και πλάθουμε σε κοτσίδες ή κουλούρες βουτώντας τα χέρια στο χλιαρό βούτυρο που κρατήσαμε.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Χτυπάμε 1 αυγό με 2 κουταλιές νερό και αλείφουμε τα τσουρέκια.Ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά .

 

Κοινοποιήστε
Πασχαλινές Κουλούρες

Εκτυπώστε τη συνταγή