Parallax image

Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Χταπόδι με Αβρωνιές Χταπόδι με Αβρωνιές
Σουπιές σαγανάκι με φέτα και κεφαλογραβιέρα Previous Project Σουπιές σαγανάκι με φέτα και κεφαλογραβιέρα

Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 2½ φλιτζάνια κομμένα σε λεπτές φέτες φρέσκα κρεμμυδάκια (2 ματσάκια)
* ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
* ¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο
* 1½ κουταλιά ελαφριά σάλτσα σόγιας
* ¾ κ.γ. ξίδι σέρι ή μηλόξιδο
* ¾ κ.γ. αλάτι
* ½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα – προαιρετικά
* 2 μεγάλα φιλέτα ψαριού
* ¼  φλιτζάνι ελαιόλαδο
* ½  φλιτζάνι αλεύρι (ανάλογα με το πόσα φιλέτα κάνετε)
* αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Για την σάλτσα:
Ενσωματώστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο αλάτι, αν νομίζετε ότι χρειάζεται.

Για το τηγάνισμα:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα ψάρια σας σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά (γυρίζοντας μία φορά) μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα κρεμμύδι τζίντζερ και φέτες λεμόνι.

Κοινοποιήστε
Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα

Εκτυπώστε τη συνταγή