Parallax image

Γαρίδες γιουβέτσι με φέτα

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Γαρίδες με αρωματικό λαδολέμονο Γαρίδες με αρωματικό λαδολέμονο

Γαρίδες γιουβέτσι με φέτα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
* 4 κουταλιές ελαιόλαδο
* 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
* 3 – 4 φρέσκιες ντομάτες (κατά προτίμηση χωρίς φλούδα)
* ½  φλ. άσπρο κρασί
* 2 κ.γ. ρίγανη
* ½  κ.γ. κοκκινοπίπερο ή τσίλι
* 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
* 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
* φέτα τριμμένη
* αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Το πρώτο που κάνουμε είναι να βράσουμε τις γαρίδες σε μπόλικο νερό για 5' ή για 2' αν είναι κατεψυγμένες. Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.
Ζεσταίνουμε το λάδι, ροδίζουμε το σκόρδο για μισό λεπτό, κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες στο μούλτι.
Βράζουμε για 3', προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, το τσίλι, το βασιλικό και βράζουμε για 5' ακόμα.
Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε πυρέξ προσθέτοντας το ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε για 20', προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο ενώ έχει ακόμα λίγο ζουμάκι, αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και το σερβίρουμε ζεστό.
*Μπορείτε να μην προσθέσετε τη φέτα και να έχετε ένα νηστίσιμο φαγητό.

Κοινοποιήστε
Γαρίδες γιουβέτσι με φέτα

Εκτυπώστε τη συνταγή