Parallax image

Γλώσσα με σπανάκι, λεμόνι και ντομάτα

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Θαλασσινά σαγανάκι με μύδια, καλαμάρι και γαρίδες Θαλασσινά σαγανάκι με μύδια, καλαμάρι και γαρίδες
Γαρίδες με αρωματικό λαδολέμονο Previous Project Γαρίδες με αρωματικό λαδολέμονο

Γλώσσα με σπανάκι, λεμόνι και ντομάτα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 8 φιλέτα γλώσσας
* 1 κιλό φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και πλυμένο
* 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
* ½  ματσάκι άνηθο
* χυμός από 2 λεμόνια
* 1 ντόματα
* ελαιόλαδο
* αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
Ζεσταίνετε ⅓   του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
Αλατίζετε και όταν μαραθεί το σπανάκι, το κατεβάζετε από την φωτιά και ανακατεύετε με τον άνηθο.
Στρώνετε την μισή ποσότητα σε ένα ρηχό ταψί, βάζετε επάνω από το σπανάκι τα φιλέτα της γλώσσας, τα αλατοπιπερώνετε και τα σκεπάζετε με το υπόλοιπο σπανάκι και την ντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη .
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Κοινοποιήστε
Γλώσσα με σπανάκι, λεμόνι και ντομάτα

Εκτυπώστε τη συνταγή