Parallax image

Καλαμαράκια ψητά

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Καλαμάρια κοκκινιστά με ελιές Καλαμάρια κοκκινιστά με ελιές
Καλαμαράκι φρέσκο στη σχάρα με αγουρόλαδο και θαλασσινό αλάτι Previous Project Καλαμαράκι φρέσκο στη σχάρα με αγουρόλαδο και θαλασσινό αλάτι

Καλαμαράκια ψητά



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό καλαμάρια μέτρια
* 4 – 5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
* ⅛ φλιτζάνιού ελαιόλαδο
* 2 λεμόνια
* 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
* αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια από το εσωτερικό τους και τα πλένουμε καλά. Αφαιρούμε τα κεφάλια και κόβουμε μερικά από τα πλοκάμια τους σε μικρά κομματάκια. Τα υπόλοιπα κεφάλια (χωρίς τα μάτια) τα φυλάμε στην άκρη.
Ανάβουμε τα κάρβουνα και μόλις πάρουν γκρίζο – σταχτί χρώμα, να είναι δηλαδή χωνεμένα, λαδώνουμε τη σχάρα και την τοποθετούμε πάνω στα κάρβουνα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και γεμίζουμε με το μείγμα τα καλαμάρια. Τα λαδώνουμε εξωτερικά και τα βάζουμε στη σχάρα, μαζί με τα υπόλοιπα καθαρισμένα κεφάλια που έχουμε φυλάξει. Ψήνουμε για 7 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα καλαμάρια και τα σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνιρισμένα με τα λεμόνια κομμένα στα τέσσερα.

Κοινοποιήστε
Καλαμαράκια ψητά

Εκτυπώστε τη συνταγή