Parallax image

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Μπιφτέκια θαλασσινών με καλαμάρι και σουπιά Μπιφτέκια θαλασσινών με καλαμάρι και σουπιά
Μπακαλιάρος με πατάτες Previous Project Μπακαλιάρος με πατάτες

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

Για ένα κιλό μπακαλιάρο

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ:

* 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
* 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
* ½  κουταλάκι του γλυκού σόδα

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ:

* 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
* 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
* ½  κουταλάκι του γλυκού σόδα
* 3 – 4 κουταλιές της σούπας Ούζο

Εκτέλεση:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ:

Διαλύεται μέσα στην μπύρα το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα (χυλός).

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΟΥΖΟΥ:

Διαλύεται μέσα στο γάλα τη σόδα και προσθέτετε το αλεύρι. Ρίχνετε το ούζο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι έως ότου γίνει ένα λείο και πηχτό μείγμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:

Βουτάμε τα κομμάτια του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου στο κουρκούτι που έχουμε επιλέξει να φτιάξουμε και τηγανίζουμε σε μέτριο έως καυτό ελαιόλαδο . Τηγανίζουμε ανακατεύοντας με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά .

Κοινοποιήστε
Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι

Εκτυπώστε τη συνταγή