Parallax image

Μπιφτέκια θαλασσινών με καλαμάρι και σουπιά

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Πέστροφα ή λαβράκι σε κρούστα μουστάρδας Πέστροφα ή λαβράκι σε κρούστα μουστάρδας
Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι Previous Project Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι

Μπιφτέκια θαλασσινών με καλαμάρι και σουπιά



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 800 γρ. σουπιές
* 800 γρ. καλαμαράκια
* ελαιόλαδο
* 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 2 – 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* ½  ματσάκι δυόσμο τα φύλλα ψιλοκομμένα
* ½  καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
* 1 κ.σ. ρίγανη τριμμένη
* ½  φλιτζάνι λευκό κρασί
* ½  φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
* αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* ½  κ.γ. κουρκουμά

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο τα φιλέτα από τις σουπιές και τα καλαμάρια τα οποία και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο από το ελαιόλαδο το κρασί και τα πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το μουλιασμένο ψωμί τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο κρασί και το ελαιόλαδο και τελειώνουμε με τον κουρκουμά . Τα πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε και την φρυγανιά σιγά σιγά ώστε το μείγμα να γίνει ελαφρώς σφιχτό. Το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο να σμίξουν τα αρώματα και οι γεύσεις.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο γυρίζοντας κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν αλλά όχι να παραψηθούν.
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, ρύζι, πουρέ ή ακόμα και με μια πράσινη σαλάτα.

Κοινοποιήστε
Μπιφτέκια θαλασσινών με καλαμάρι και σουπιά

Εκτυπώστε τη συνταγή