Parallax image

Χταπόδι με Αβρωνιές

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι
Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα Previous Project Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα

Χταπόδι με Αβρωνιές


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά 4 άτομα :

* 1 χταπόδι 1 - 1/2 κιλό
* 2 μάτσα αβρωνιές
* 1/2 κιλό σπανάκι
* 1 νεροπότηρο κόκκινο κρασί
* 2 μεγάλα κρεμμύδια
* 2 ώριμες τομάτες
* 3-4 φύλλα δάφνη
* Λαδι,Πιπέρι

Εκτέλεση :

Αρχικά καθαρίζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά τις αβρωνιές.
Στη συνέχεια βράζουμε το χταπόδι μαζί με το κρασί και τα δαφνόφυλλα για 20 λεπτά. Το σουρώνουμε και μόλις κρυώσει το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το χταπόδι με το λάδι και το τσιγαρίζουμε και συμπληρώνουμε τα κρεμμύδια και τις τομάτες,προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 20 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις βρασμένες αβρωνιές και το σπανάκι και αφήνουμε για 10 λεπτά.

Κοινοποιήστε
Χταπόδι με Αβρωνιές

Εκτυπώστε τη συνταγή