Parallax image

Χταπόδι με μάραθο και ελιές

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι Previous Project Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι με μάραθο και ελιές


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1 κιλό χταπόδι
* 1 κιλό µάραθα
* 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες, τσακιστές
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 3 φρέσκα κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα
* 2 µεγάλες ντοµάτες λιωµένες
* ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
* αλάτι ελάχιστο, πιπέρι

Εκτέλεση :

Καθαρίζουµε το χταπόδι καλά. Βράζουµε τα µάραθα σε λίγο νεράκι για 6 λεπτά, τα στραγγίζουµε και τα ψιλοκόβουµε. Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε µε το ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεµµυδάκια πολύ ελαφρά. Ρίχνουµε το χταπόδι κοµµένο σε κοµµάτια µικρά, 2 φλιτζάνια νερό και σιγοψήνουµε για περίπου 50 λεπτά. δοκιµάζουµε µ’ ένα πιρούνι για να δούµε αν το χταπόδι είναι σχεδόν ψηµένο. Τότε σβήνουµε µε το κρασί και προσθέτουµε τα µάραθα, τις ντοµάτες, αλάτι και 1 φλιτζάνι ακόµα νερό. Συνεχίζουµε να σιγοβράζουµε το φαγητό, προσέχοντας µήπως θέλει και άλλο νερό. Ρίχνουµε τις ελιές 10 λεπτά πριν κατεβάσουµε το φαγητό από τη φωτιά.

Κοινοποιήστε
Χταπόδι με μάραθο και ελιές

Εκτυπώστε τη συνταγή