Parallax image

Ψαρόσουπα με τζίντζερ και μαραθώριζα

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Γαριδομακαρονάδα Γαριδομακαρονάδα
Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια Previous Project Χταπόδι στιφάδο με κρεμμυδάκια

Ψαρόσουπα με τζίντζερ και μαραθώριζα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό ψάρι για σούπα ή κοκκινόψαρο ή διάφορα βραστόψαρα
* 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
* ½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη (φινόκιο)
* 10 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κύβους
* 5 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
* 2 κρεμμύδια μέτρια
* ½  ματσάκι σέλινο, κομμένο κομματάκια

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

* Χυμός λεμονιού και πιπέρι

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τα 3/4 και βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν για μισή ώρα περίπου, μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και βάζουμε το ψάρι. Το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός του.
Αν θέλουμε, βγάζουμε το ψάρι με την κουτάλα και το καθαρίζουμε. Αν ανησυχούμε μήπως άφησε λέπια ή κόκαλα στο ζουμί, το περνάμε από ένα στραγγιστήρι. Το βήμα αυτό είναι προαιρετικό αλλά καλό είναι να το κάνουμε, ειδικά αν έχουμε μεγάλο ψάρι.
Περνάμε τις μισές πατάτες και το κρεμμύδι από το multi με λίγο από το ζουμί μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός και τον αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σβήνουμε. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και πιπέρι.

Κοινοποιήστε
Ψαρόσουπα με τζίντζερ και μαραθώριζα

Εκτυπώστε τη συνταγή