Parallax image

Ριζότο μανιταριών με γαρίδες και πιπεριά

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Ροφός με μπάμιες στο φούρνο Ροφός με μπάμιες στο φούρνο
Πλιγούρι με θαλασσινά Previous Project Πλιγούρι με θαλασσινά

Ριζότο μανιταριών με γαρίδες και πιπεριά



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
* 250 γρ. γαρίδες μεσαίο μέγεθος
* 4 φρέσκα μανιτάρια
* 1 κούπα ρύζι για ριζότο όπως αρμπόριο ή καρολίνα
* 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
* 2 ½  κούπες ζωμό λαχανικών ή νερό
* λίγο ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. βούτυρο
* λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
* 1 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
* αλάτι και πιπέρι
* τσίλι (φρέσκο ή σε σκόνη) προαιρετικά

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ριζότο το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και το ζωμό λαχανικών ή το νερό σε δόσεις, έως ότου βράσει το ριζότο και κρατάει ελάχιστα.
Δύο λέπτα πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ολοκληρώνουμε το ριζότο μας προσθέτοντας τις καθαρισμένες γαρίδες. Σβήνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

Κοινοποιήστε
Ριζότο μανιταριών με γαρίδες και πιπεριά

Εκτυπώστε τη συνταγή