Parallax image

Σουπιές σαγανάκι με φέτα και κεφαλογραβιέρα

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα Φιλέτα ψαριού τηγανιτά με σάλτσα
Σουπιές με σπανάκι Previous Project Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές σαγανάκι με φέτα και κεφαλογραβιέρα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό Σουπιές
* 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
* 3 κ.σ. ελαιόλαδο
* 2 κ.σ. ούζο
* 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
* αλάτι και πιπέρι
* νερό για το βράσιμο
* 1 κουτί Ντομάτα κονκασέ περασμένο στο μπλέντερ
* 1 κ.γ. πολτό ντομάτας
* 200 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε φέτες
* 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
* 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε σε κομματάκια τη σουπιά. Μαραίνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με ούζο.
Περνάμε από το μπλέντερ την ντομάτα κονκασέ και την προσθέτουμε στο τηγάνι μας, μαζί και τον πολτό ντομάτας, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πριν σβήσουμε προσθέτουμε τα τυριά .
Τα σερβίρουμε ζεστά κι αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω ελίτσες και φυλλαράκια δυόσμου ή βασιλικού. Αφήνουμε να ψηθούν έως ότου μαλακώσουν.

Κοινοποιήστε
Σουπιές σαγανάκι με φέτα και κεφαλογραβιέρα

Εκτυπώστε τη συνταγή