Parallax image

Θαλασσινά σαγανάκι με μύδια, καλαμάρι και γαρίδες

Ψάρι & Θαλασσινά
Next Project Καλαμαράκι φρέσκο στη σχάρα με αγουρόλαδο και θαλασσινό αλάτι Καλαμαράκι φρέσκο στη σχάρα με αγουρόλαδο και θαλασσινό αλάτι
Γλώσσα με σπανάκι, λεμόνι και ντομάτα Previous Project Γλώσσα με σπανάκι, λεμόνι και ντομάτα

Θαλασσινά σαγανάκι με μύδια, καλαμάρι και γαρίδες



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 3 κ.σ. ελαιόλαδο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 κοτσάνια σέλινο ψιλοκομμένα
* 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
* ¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
* 2 κουτιά αποφλοιωμένα ντοματάκια περασμένα από το μπλέντερ
* ½ – 1 μπούκοβο (προαιρετικά)
* 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
* 1 κ.γ. ρίγανη
* αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
* 500 γρ. καλαμαράκια
* 1 κιλό φρέσκα μύδια με το κέλυφός τους
* 350 γρ. φιλέτο ψαριού κομμένο σε κύβους
* 500 γρ. θαλασσινά (γαρίδες χταπόδι κτλ)
* 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
* 80 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και αφήνουμε να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά). Προσθέστε μετά το σκόρδο και το λευκό κρασί και αφήστε το μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέστε το ζωμό, την ντομάτα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρει βράση, στη συνέχεια, χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε ήπια για περίπου 50–60 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τα μύδια και ότι άλλο επιλέξετε.
Βάλτε το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ψηθεί και τα κελύφη των μυδιών να ανοίξουν. Πετάξτε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
Ανακατεύετε μέσα την κρέμα και βασιλικό, σιγοβράστε για λίγα λεπτά ακόμα και σερβίρετε σε μεγάλο μπολ με φρυγανισμένο ψωμί.

Κοινοποιήστε
Θαλασσινά σαγανάκι με μύδια, καλαμάρι και γαρίδες

Εκτυπώστε τη συνταγή