Parallax image

Ιμάμ της Γαύδου

Χόρτα & Λαχανικά
Next Project Κολοκυθομελέτα με ξινομυζήθρα Κολοκυθομελέτα με ξινομυζήθρα
Η μαγειρίτσα του χορτοφάγου Previous Project Η μαγειρίτσα του χορτοφάγου

Ιμάμ της Γαύδου


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 5 μελιτζάνες φλάσκες
* ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
* αλάτι για το ξεπίκρισμα
* 5 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
* 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες
* 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
* σκόρδο κατά βούληση (μην το λυπηθείτε)
* 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 300 γρ. φέτα
* μπόλικο ελαιόλαδο
* θυμάρι
* αλάτι
* πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις ξεπικρίζουμε με αλάτι. Τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις χαράζουμε. Σ' ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και δυνατή φωτιά τις ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Η δυνατή φωτιά δεν αφήνει τις μελιτζάνες ν' απορροφήσουν το λάδι και να γίνουν πολύ βαριές. Τις απλώνουμε σ' ένα ταψί και πάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τον μαϊντανό.
Στα σημεία που έχουμε χαράξει τις μελιτζάνες, βάζουμε κομμάτια φέτας και τις γεμίζουμε με τη σάλτσα. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 30 λεπτά.

Ευφροσύνη Κάτσουνα

Κοινοποιήστε
Ιμάμ της Γαύδου

Εκτυπώστε τη συνταγή