Parallax image

Κολοκυθομελέτα με ξινομυζήθρα

Χόρτα & Λαχανικά
Next Project Κολοκυθανθοί με μυζήθρα, φρέσκο δυόσμο και γλυκό κυδώνι Κολοκυθανθοί με μυζήθρα, φρέσκο δυόσμο και γλυκό κυδώνι
Ιμάμ της Γαύδου Previous Project Ιμάμ της Γαύδου

Κολοκυθομελέτα με ξινομυζήθρα


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:
* 150 ml ελαιόλαδο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή κομμένο σε ροδέλες
* 3 κολοκύθια μέτρια κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκατοστού
* 1 μεγάλη κόκκινη ντομάτα περασμένη απο τον τρίφτη
* 5 αυγά
* αλάτι
* πιπέρι
* δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο όσο θέλετε
* ξινομυζήθρα όση λαχταράτε!

Εκτέλεση:

Σε ενα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μαραθούν. Αν δεν βγάλουν αρκετά υγρά, προσθέτουμε λίγο νεράκι διότι πρέπει να είναι ψημένα μόλις προσθέσουμε τα αυγά.

Ακολουθεί η ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσουν τα υλικά μας και να μην έχουν μείνει πολλά υγρά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και, όταν τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και  ρίχνουμε τα αυγά συνεχίζοντας το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αναποδογυρίζοντας με ένα πιάτο προσεκτικά να μην διαλυθεί.

Όταν ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές, σερβίρουμε με τη μυζήθρα από πάνω.

Ευφροσύνη Κάτσουνα

Κοινοποιήστε
Κολοκυθομελέτα με ξινομυζήθρα

Εκτυπώστε τη συνταγή