Parallax image

Σπανακόρυζο με μανιτάρια

Χόρτα & Λαχανικά
Next Project Σπανακόρυζο με σταμναγκάθι Σπανακόρυζο με σταμναγκάθι
Σελινόπρασο ή πρασοσέλινο Previous Project Σελινόπρασο ή πρασοσέλινο

Σπανακόρυζο με μανιτάρια



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
* 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
* 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
* 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* ½  ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
* 70 γρ. ρύζι καρολίνα
* 100 γρ. νερό
* ½  κ.γ. μοσχοκάρυδο
* αλάτι και πιπέρι
* ελαιόλαδο
* χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
* γραβιέρα τριμμένη ή σε κύβους (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε αρκετό ελαιόλαδο τα μανιτάρια πολύ καλά και στην συνέχεια προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμύδια ,αφήνετε ένα με δυο λεπτά και ρίχνετε το σπανάκι χοντροκομμένο.
Αλατοπιπερώνετε και τρίβετε μοσχοκάρυδο σκεπάζετε την κατσαρόλα να κατεβάσει τα υγρά του το σπανάκι.
Ρίχνετε το ρύζι σιγά σιγά και συμπληρώνετε ζωμό λαχανικών ή νεράκι μέχρι να βράσει το ρύζι.
Στα μισά του φαγητού ρίχνετε τον μισό άνηθο από την μέσα και κάτω με τα κοτσανάκια του ψιλοκομμένα και προς το τέλος συμπληρώνουμε τον υπόλοιπο.
Ταιριάζει και με λεμόνι.

Κοινοποιήστε
Σπανακόρυζο με μανιτάρια

Εκτυπώστε τη συνταγή