Parallax image

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα by: Μύλος του Κερατά

Χόρτα & Λαχανικά
Next Project Βροβιοί οι γλυκόπικροι Βροβιοί οι γλυκόπικροι
Μπιφτέκια Λαχανικών Previous Project Μπιφτέκια Λαχανικών

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα


Μύλος του Κερατά

Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά για 4 μερίδες:

* 400 γραμ. αμπελόφυλλα
* 1/2 κιλό ρύζι
* 1/2 κιλό κιμά (250 γραμ. χοιρινό & 250 γραμ. μοσχάρι)
* 2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
* ντομάτα ψιλοκομμένη 
*1 ψλιτζάνι ελαιόλαδο
* αλάτι, πιπέρι, δυόομο ψιλοκομμένο, μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε βραστό νερό μαραίνουμε τα αμπελόφυλλα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και είναι έτοιμα για τη γέμιση. Σε μία λεκάνη βάζουμε το ρύζι, τρίβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα ρίχνομε στο ρύζι. Προσθέτομε το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύομε. Τυλίγομε το μείγμα στα αμπελόφυλλα και τακτοποιούμε τους ντολμάδες, στο τσικάλι. Σκεπάζομε ένα πιάτο, ρίχνομε ζωμό από κρέας να τους καλύψει και τους αφήνομε να βράσουν μέχρι να ψηθούν και να πιουν το νερό τους κουνώντας κατά διαστήματα το τσικάλι.

Κοινοποιήστε
Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Εκτυπώστε τη συνταγή