Parallax image

Χόρτα τσιγαριαστά

Χόρτα & Λαχανικά
Next Project Κολοκυθάκια με αυγό Κολοκυθάκια με αυγό
Τουρλού με κηπευτικά λαχανικά Previous Project Τουρλού με κηπευτικά λαχανικά

Χόρτα τσιγαριαστά



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

 

Υλικά:

* ½ φλ. ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι σε φέτες
* 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε χονδρές ροδέλες
* ½ κ.γ. αλάτι
* 1 κ.γ. πιπέρι
* 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
* ½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο
* 1 κιλό άγρια χόρτα
* 1 φλ. μυρωδικά
* 1½ φλ. νερό ζεστό ή αραιωμένο πελτέ ντομάτας
* 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
* 4 αυγά
* 3 – 4 πρέζες πάπρικα για το σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

* Χυμός λεμονιού και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα άγρια χόρτα. (τσουκνίδα, βρούβες, λάπαθα, σέσκουλα, ζοχούς, αγριοράδικα, σταμναγκάθι, άγρια μαρούλια, γαλατσίδες)
Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσει, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, τον δυόσμο και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
Ρίχνουμε τα χόρτα, τα μυρωδικά(άνηθος, μυρώνια, καυκαλήθρες, παπαρούνες), σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα 1–2 φορές, και προσθέτουμε την ντομάτα. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά ακόμη.
Δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά, κάνουμε 4 ανοίγματα ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνουμε εκεί τα αυγά. Προσθέτουμε λίγο νερό, αν χρειάζεται, και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Όταν ψηθούν τα αυγά, πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και αφήνουμε να σταθούν λίγο προτού σερβίρουμε.

Κοινοποιήστε
Χόρτα τσιγαριαστά

Εκτυπώστε τη συνταγή