Parallax image

Αρνί με αβρωνιές

Κρεατικά
Next Project Αρνί με γιαούρτι Αρνί με γιαούρτι
Αρνάκι τσιγαριαστό Previous Project Αρνάκι τσιγαριαστό

Αρνί με αβρωνιές


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 3 – 4 μάτσα αβρωνιές
* 1 ½  κιλό αρνί ή κατσίκι κομμένο σε μερίδες - προτιμήστε μπροστινό μέρος
* 200 ml ελαιόλαδο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο μέρος μόνο)
* 1 μάτσο ψιλοκομμένο άνηθο (κρατήστε το τρυφερό μέρος για το τέλος)
* 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
* νερό ή τον ζωμό από τις αβρωνιές αν θέλετε να δώσετε μια πιο πικρή γεύση στο φαγητό
* το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια
* το τρυφερό μέρος του άνηθου
* αλάτι
* πιπέρι

Υλικά για το αλευρολέμονο:

* 2 κουταλιές αλεύρι
* λίγο νερό για να το διαλύσουμε
* χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις αβρωνιές κρατώντας το τρυφερό μέρος και σε μια κατσαρόλα τις ξεβράζουμε για να ξεπικρίσουν. Προσοχή! Περιμένουμε πρώτα να βράσει καλά το νερό και μετά ρίχνουμε τις αβρωνιές, αλλιώς θα χάσουν το χρώμα τους. Επίσης αυτή η διαδικασία διαρκεί μερικά λεπτά οπότε πρέπει να είμαστε από πάνω φροντίζοντας οι αβρωνιές να καλύπτονται με νερό μέχρι το τέλος. Τις βάζουμε σε μία άκρη να στραγγίξουν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας και θωρακίζουμε το αρνί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό από τις αβρωνιές ή νερό και περιμένουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και δίνουμε στο κρέας μας όσο χρόνο χρειαστεί για να μαγειρευτεί καλά. Ελέγχουμε ανά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό διότι θα χρειαστούμε αρκετό ζωμό για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας. Λίγο πριν το κρέας ψηθεί προσθέτουμε τις αβρωνιές, το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια, τον υπόλοιπο άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Ετοιμάζουμε το αλευρολέμονο διαλύοντας το αλεύρι με το νερό, το λεμόνι και σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό κάνοντας μια παχύρρευστη σάλτσα. Περιχύνουμε το φαγητό μας, ανακινούμε τη κατσαρόλα με τα χέρια μας και ξαναβάζουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύεται άριστα με πατάτες τηγανισμένες σε ελαιόλαδο.

Ευφροσύνη Κάτσουνα

Κοινοποιήστε
Αρνί με αβρωνιές

Εκτυπώστε τη συνταγή