Parallax image

Κοτόπουλο πιπεράτο ( Αρώματα Γης )

Κρεατικά
Next Project Κοτόπουλο τηγανιά με φέτα και θυμάρι Κοτόπουλο τηγανιά με φέτα και θυμάρι
Κοτόπουλο με μπάμιες στον ξυλόφουρνο Previous Project Κοτόπουλο με μπάμιες στον ξυλόφουρνο

Κοτόπουλο πιπεράτο ( Αρώματα Γης )


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* Συστατικά για 4-6 μερίδες
* 1 κοτόπουλο μέτριο, ολόκληρο ή κομμένο σε μερίδες 
* 1 κιλό πατάτες 
* 3/4 κούπας κρητικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 
* Χυμός από 3 πορτοκάλια 
* 5 - 6 κομμάτια τυρί κεφαλοτύρι 
* 2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο mix τετράχρωμων πιπεριών 
*1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν 
* 2 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά 
* 3 κουταλάκια ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΡΙΝΟ 
* Αλάτι, προαιρετικά

Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το χυμό των πορτοκαλιών, μέσα στον οποίο έχουμε προσθέσει το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, το ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΡΙΝΟ και το βάζουμε στο ταψί. 
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. 
Τις βάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε το λάδι και το πολύχρωμο πιπέρι. 
Βάζουμε στην κοιλιά του κοτόπουλου το τυρί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό. 
Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες, στην αρχή σκεπασμένο με λαδόκολλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τον φούρνο και ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα επάνω στο κοτοπουλάκι.

Μικρά μυστικά :

Για ένα πιο ζουμερό πιπεράτο κοτόπουλο, κόψτε λίγες φέτες φρέσκο πορτοκάλι, πασπαλίστε τις με 2-3 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο και τοποθετήστε τις επάνω στο στήθος του.
Αν σε κάποιους από μας δεν αρέσουν τα πιπεράτα και συγχρόνως λίγο καυτερά,μπορούν φυσικά ν'αφαιρέσουν λίγο από το πιπέρι καγιέν και το μιχ πιπεριών στην παραπάνω συνταγή.

Κοινοποιήστε
Κοτόπουλο πιπεράτο ( Αρώματα Γης )

Εκτυπώστε τη συνταγή