Parallax image

Κοτόπουλο φούρνου με σπανάκι και φέτα

Κρεατικά
Next Project Κουνέλι Γκαστρωμένο Κουνέλι Γκαστρωμένο
Κοτόπουλο με πλιγούρι Previous Project Κοτόπουλο με πλιγούρι

Κοτόπουλο φούρνου με σπανάκι και φέτα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Για το σπανάκι:

* 200γρ σπανάκι, στον ατμό η απλά περάστε το απο βρασμένο νερό για μερικά δευτερόλεπτα και ψιλοκόψτε το .
* ½ φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
* 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
* 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
* χυμό και το ξύσμα του λεμονιού ½
* αλάτι και πιπέρι

για το κοτόπουλο:

* 1 με 1.5 κιλό φρέσκο κοτόπουλο
* φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
* 1 κεφάλι σκόρδο, κομμένο στη μέση 
* αλάτι και πιπέρι
* ελαιόλαδο
* 1 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
Βάλτε όλα τα υλικά μαζί με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε αρκετό αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και τοποθετήστε το σε ένα ταψί.
Χαλαρώστε προσεκτικά το δέρμα του μαστού με το χέρι σας / μια κουταλιά, προσέχοντας να μην σκιστεί το δέρμα.
γεμίστε προσεκτικά με το σπανάκι και τη φέτα κάτω από το δέρμα και μέσα στην κοιλότητα του λαιμού.
Προσθέστε το σκόρδο στο ταψί. Περιχύνουμε το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω με τα κλωναράκια του θυμαριού και δέστε τα πόδια μαζί με ένα κομμάτι σπάγκο.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε το κοτόπουλο να ψηθεί για 70-80 λεπτά ή μέχρι εκεί που σε εσάς αρέσει το ψήσιμο.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψετε και σερβίρετε.

Κοινοποιήστε
Κοτόπουλο φούρνου με σπανάκι και φέτα

Εκτυπώστε τη συνταγή