Parallax image

Πασχαλινή Μαγειρίτσα

Κρεατικά
Next Project Πιλάφι Πιλάφι
Πανσέτα καπνιστή με πιπεριές Previous Project Πανσέτα καπνιστή με πιπεριές

Πασχαλινή Μαγειρίτσα


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* Εντόσθια αρνιών (συκώτι, πνευμόνι, καρδιά, έντερα)
* 1 κρεμμυδάκι ξηρό
* 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
* 2 κουταλιές σούπας άνηθο
* Λίγο μαρούλι
* 2 λεμόνια
* 2 αυγά
* 4 κουταλιές σούπας λάδι
* 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι, ανάλογο ζωμό 

Εκτέλεση :

Πλένετε τα εντόσθια, ιδιαίτερα τα έντερα, τα οποία γυρίζετε και ξεβγάζετε πολλά νερά αφού τους ρίξετε λίγο λεμόνι και αλάτι για να καθαρίσουν τελείως. Τα βάζετε με λίγο νερό να πάρουν 2-3 βράσεις και τα κόβετε αφού κρυώσουν μικρά κομμάτια. Κρατάτε το ζωμό τους. Βάζετε το λάδι με το ξηρό κρεμμυδάκι στη φωτιά να ροδίσουν. Προσθέτετε τα χλωρά κρεμμυδάκια, τον άνηθο,το μαρούλι τα εντόσθια, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ζωμό από τα βρασμένα εντόσθια. Όταν θέλουν λίγο ώστε να ψηθούν τελείως προσθέτετε τον υπόλοιπο ζωμό και αφού βράσει ρίχνετε το ρύζι. Νερό ρίχνετε όταν χρειαστεί. Αυγοκόβετε πριν λασπώσει το ρύζι.

Κοινοποιήστε
Πασχαλινή Μαγειρίτσα

Εκτυπώστε τη συνταγή