Parallax image

Φετουτσίνι Αλ φρέντο με καπνιστή πανσέτα

Κρεατικά
Next Project Φωλιά με χυλοπίτες και αρνάκι Φωλιά με χυλοπίτες και αρνάκι
Tηγανιά με απάκι Previous Project Tηγανιά με απάκι

Φετουτσίνι Αλ φρέντο με καπνιστή πανσέτα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 250 γρ.λευκά μανιτάρια 
* 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένο
* 400g καπνιστή πανσέτα "άγιοι πάντες " πλάτανος Κισσάμου 
* 250ml κρέμα γάλακτος
* 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό , ψιλοκομμένο
* αλάτι και πιπέρι 
* χυμό από 1 λεμόνι
* 500g Fettucini 

Εκτέλεση:

Για να κάνετε τη σάλτσα , σωτάρετε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο τηγάνι για 5 λεπτά .
Προσθέστε το σκόρδο και την καπνιστή πανσέτα και τα τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό .
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 5 με 10 λεπτά, ενώ παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά .
Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το χυμό λεμονιού όταν η σάλτσα είναι έτοιμη .
Κατά την αποστράγγιση των ζυμαρικών το κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό τους 
Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέστε λίγο από το νερό εάν η σάλτσα φαίνεται πολύ παχιά , πουδράρετε με μαϊντανό .
Σερβίρετε αμέσως .

Κοινοποιήστε
Φετουτσίνι Αλ φρέντο με καπνιστή πανσέτα

Εκτυπώστε τη συνταγή