Parallax image

Γαρδούμια

Κρεατικά
Next Project Γιομίδια Γιομίδια
Αρνίσιο συκώτι με ξύδι και δεντρολίβανο Previous Project Αρνίσιο συκώτι με ξύδι και δεντρολίβανο

Γαρδούμια



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κοιλιά αρνίσια με τα έντερα
* 2 λεμόνια το χυμό τους
* αλάτι κατά βούληση
* 1 κουταλιά αλεύρι
* λίγο φλισκούνι

Για το αυγολέμονο:

* 2 λεμόνια το χυμό τους
* 2 αυγά

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά την κοιλιά, τη ζεματάμε και την ξύνουμε καλά μέχρι να καθαρίσει. Πλένουμε τα έντερα και τα γυρίζουμε από την ανάποδη και τα ξαναπλένουμε , τα τρίβουμε με το χυμό λεμονιού το αλάτι και το αλεύρι.
Κόβουμε την κοιλιά σε κομμάτια μεγέθους μιάς παλάμης περίπου και τυλίγουμε στο κάθε κομμάτι ένα έντερο. Το δένουμε στην άκρη με το ίδιο το έντερο για να μην ξετυλιχτεί.
Ξύνουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα προσθέτουμε το φλησκούνι, βάζουμε 3-4 ποτήρια νερό και ρίχνουμε τα γαρδούμια. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο: Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια, συνεχίζουμε με τους κρόκους, το λεμόνι και στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά ζουμί από την κατσαρόλα στο αυγολέμονο μέχρι να ισορροπήσει η θερμοκρασία.
Το προσθέτουμε πίσω στην κατσαρόλα και μόλις πάει να πάρει μια βράσει το σβήνουμε να μην μας κόψει.
Επίσης εάν θέλετε να μην σας κόψει και ας το ζεστάνετε κάνετε το αυγολέμονο μόνο με κρόκους.

Κοινοποιήστε
Γαρδούμια

Εκτυπώστε τη συνταγή