Parallax image

Γιομίδια

Κρεατικά
Next Project Γουρουνόπουλο με Λεμονόφυλλα Γουρουνόπουλο με Λεμονόφυλλα
Γαρδούμια Previous Project Γαρδούμια

Γιομίδια



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1 συκωταριά αρνίσια
* 2 κιλά σπανάκι
* 2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
* 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια το άσπρο μέρος μόνο ψιλοκομμένα
* ψίχα ψωμιού μπαγιάτικη τριμμένη
* αλάτι,πιπέρι
* ελαιόλαδο
* άνηθο ψιλοκομμένο
* λευκό κρασί

Εκτέλεση :

Παίρνουμε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο κόβουμε τη συκωταριά σε μικρούς κύβους τη ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και τη σοτάρουμε για λίγο προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα μαραίνουμε και αυτά ελαφρώς αλατοπιπερώνουμε σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε μέσα και το σπανάκι συμπληρώνουμε λίγα υγρά και αφήνουμε για είκοσι με τριάντα λεπτά να μέχρι να γίνει το σπανάκι,Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε μέσα τη ψίχα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Μόλις είναι έτοιμη τη βάζουμε μέσα στο φαγητό και ανακατεύουμε τη μισή και την άλλη μισή τη ρίχνουμε από πάνω να κάτσει σαν καπάκι πάνω στα χόρτα.Σερβίρουμε και πουδράρουμε με άνηθο.
Tip* Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα γιομίδια με στραγγιστό γιαούρτι πρόβειο.
Πιο συγκεκριμένα τα γεμίδια είναι παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό στην επαρχία Φαρσάλων. 

Κοινοποιήστε
Γιομίδια

Εκτυπώστε τη συνταγή