Parallax image

Γύρος με σπανάκι φέτα και μπριζόλα

Κρεατικά
Next Project Κατσικάκι με άγριες αγκινάρες Κατσικάκι με άγριες αγκινάρες
Γύρος με μαύρη μπύρα Previous Project Γύρος με μαύρη μπύρα

Γύρος με σπανάκι φέτα και μπριζόλα



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
* 1 κουταλάκι του γλυκού καρύκευμα για κρέατα
* 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
* 1 κιλό μπριζόλα λαιμού χωρίς κόκκαλο η μοσχαρίσιο στέικ
* 1/2 κουταλάκι αλάτι
* 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
* 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
* 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
* 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο η σκονη
* 1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
* 4 πίτες κυπριακές η κλασσικές
* 1/2 φλιτζάνι κομμένο σε λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι
* 24 φέτες αγγούρι
* 1/2 φλυτζάνι τριμμένη φέτα

Εκτέλεση :

Ανακατέψτε τα 3 πρώτα συστατικά σε ένα μεγάλο zip-top πλαστική σακούλα προσθέστε μπριζόλα σε τσάντα. Μαρινάρετε 3 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά. Αφαιρέστε μπριζόλα από την σακούλα και πετάξτε τη μαρινάδα. Πασπαλίστε με 1/4 μπριζόλα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι και αφού κάψει βάλτε τα μπριζολάκια και μαγειρέψτε 5 λεπτά σε κάθε πλευρά ή μέχρι το επιθυμητό στάδιο .Αφήστε τη να σταθεί για 2 λεπτά. Κόψτε μπριζόλα σε λεπτές φέτες.
Προσθέστε στο τηγάνι το χυμό, το σκόρδο, το σπανάκι και σοτάρετε 1 λεπτό. Προσθέστε το υπόλοιπο αλάτι.
Πάρτε 2 κουταλιές μίγμα σπανάκι κουταλιές της σούπας σε κάθε πίτα. Τοποθετήστε 1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι, 3 φέτες αγγουριού, και 1 1/2 μπριζόλα και τριμενο τυρί. 

Κοινοποιήστε
Γύρος με σπανάκι φέτα και μπριζόλα

Εκτυπώστε τη συνταγή