Parallax image

Κεμπάπ Λάρισας

Κρεατικά
Next Project Κόκορας Κρασάτος Κόκορας Κρασάτος
Κατσικίσιο μπουτάκι στη γάστρα Previous Project Κατσικίσιο μπουτάκι στη γάστρα

Κεμπάπ Λάρισας



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 6 κιλά αρνί ή πρόβειο ή χοιρινό
* 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
* 2 πιπεριές πράσινες κομμένες ροδέλες
* 2 ντομάτες κομμένες ροδέλες
* 150-200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
* ρίγανη,αλάτι,πιπέρι
* λάδι(1/2 ποτήρι)

Εκτέλεση :

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να κόψει το κρέας σε μερίδες. Τo μαρινάρουμε:σε ένα σκεύος βάζουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με το κρεμμύδι , το λάδι, το αλάτι τη ρίγανη και το πιπέρι και το αφήνουμε για 6-8 ώρες στο ψυγείο. Μετά το βάζουμε στη γάστρα. Ανάμεσα στις στρώσεις του κρέατος βάζουμε τις πιπεριές. Από πάνω τις ντομάτες. Τα σκεπάζουμε με το καπάκι της γάστρας και την βάζουμε στο φούρνο, στου 100-120 βαθμούς για 8-10 ώρες(συνήθως το βάζουμε να ψηθεί από βραδύς και το πρωί είναι έτοιμο).Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε εκεί μέχρι να σερβιριστεί, δεν στεγνώνει, ούτε ξεροψήνεται μέσα στη κλειστή γάστρα.Σ' αυτή τη φάση αν θέλουμε προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.

Κοινοποιήστε
Κεμπάπ Λάρισας

Εκτυπώστε τη συνταγή