Parallax image

Κουνέλι με πράσινες ελιές

Κρεατικά
Next Project Κουνέλι Στιφάδο Κουνέλι Στιφάδο
Κουνέλι κρασάτο Previous Project Κουνέλι κρασάτο

Κουνέλι με πράσινες ελιές


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* τσακιστές ελιές (η ποσότητα είναι σχετική ανάλογα με τα γούστα)
* 1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
* ½ ποτήρι ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο
* 2 – 3 τεμ. Μοσχοκάρφι
* ½ ποτήρι κρασί λευκό
* 2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες περασμένες απο τον τρίφτη
* λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα ξεβράζουμε λίγο τις ελιές για να φύγει η πικρίλα και τις στραγγίζουμε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θωρακίζουμε το κουνέλι από όλες τις πλευρές με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μοσχοκάρφι και σβήνουμε με το κρασί. Σειρά έχει η ντομάτα και το νερό. Μόλις πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε για να ενωθούν οι γεύσεις. Μόλις δέσει η σάλτσα, το φαγητό μας είναι έτοιμο. Το νου σας στα κουκούτσια μην σπάσετε κανένα δόντι!

Ευφροσύνη Κάτσουνα

Κοινοποιήστε
Κουνέλι με πράσινες ελιές

Εκτυπώστε τη συνταγή