Parallax image

Αρνίσια παϊδάκια με μπαχαρικό Dukkah

Κρεατικά
Next Project Αρνίσιο συκώτι με ξύδι και δεντρολίβανο Αρνίσιο συκώτι με ξύδι και δεντρολίβανο
Αρνί ψητό με βότανα & μέλι Previous Project Αρνί ψητό με βότανα & μέλι

Αρνίσια παϊδάκια με μπαχαρικό Dukkah



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 8 παϊδάκια , περίπου 2 εκατοστά πάχος
* 2 κουταλιές λάδι
* 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
* ½ φλιτζάνι dukkah
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση :

Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού ,
Πασπαλίζουμε με το μείγμα dukkah και το αλάτι τα παϊδάκια , εξασφαλίζοντας ότι εχει πάει παντού Μπορείτε να μαγειρέψετε τα παϊδάκια σε μπάρμπεκιου η σε ένα τηγάνι .
Μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και το λίπος έχει αρχίσει να γίνετε τραγανό ,αλλά το κρέας εξακολουθεί να είναι ροζ στο εσωτερικό .

Μια τυπική συνταγή ντούκα, περιέχει:

* 10 γραμμάρια φουντούκια
* 80 γραμμάρια σουσάμι
* 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
* 2 κουταλιές της σούπας κύμινο
* 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θαλασσινό αλάτι
* 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προαιρετικά, σε ένα βαζάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο και κόβουμε πιτούλες ή ψωμάκια για dip! Ξεκινάμε την προετοιμασία, καβουρδίζοντας τους σπόρους και το σουσάμι μέχρι να μυρίσουν, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα γουδί ή ένα μπλέντερ και αναμειγνύουμε. Το μείγμα μας είναι έτοιμο!

Tips για παραλλαγή ή προσθήκη: μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με αμύγδαλα, να προσθέσουμε μαραθόσπορο, ξύσμα λεμονιού ή μέντα ξερή. Δοκιμάστε και απολαύστε!

Κοινοποιήστε
Αρνίσια παϊδάκια με μπαχαρικό Dukkah

Εκτυπώστε τη συνταγή