Parallax image

Αρνί με σταμναγκάθι αυγολέμονο

Κρεατικά
Next Project Αρνί στη λαδόκολλα με πολύχρωμες πιπεριές πράσα και στακοβούτυρο Αρνί στη λαδόκολλα με πολύχρωμες πιπεριές πράσα και στακοβούτυρο
Αρνί με γιαούρτι Previous Project Αρνί με γιαούρτι

Αρνί με σταμναγκάθι αυγολέμονο


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1200 γραμμάρια αρνί
* 1,5 κιλό σταμναγκάθι
* 2/3 του νεροπότηρου ελαιόλαδο
* Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα αυγολέμονο:

* 1-2 αυγά
* ½ του νεροπότηρου χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σταμναγκάθι. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και το βράζουμε για 15 λεπτά. Το βγάζουμε και το στραγγίζουμε. Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αλατοπιπερώνουμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει, και τηγανίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές, να ροδίσει, για 5-7 λεπτά. Μετά προσθέτουμε 1-1,5 ποτήρι νερό σιγά-σιγά, και μαγειρεύουμε το κρέας για 1-1,5 ώρα. Δέκα λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε ακόμα ένα ποτήρι νερό, και το σταμναγκάθι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι. Χαμηλώνουμε την ένταση του μαγειρέματος, προσθέτουμε σιγά-σιγά τη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς, και είναι έτοιμο το φαγητό.

Κοινοποιήστε
Αρνί με σταμναγκάθι αυγολέμονο

Εκτυπώστε τη συνταγή