Parallax image

Μπιφτέκια αφράτα & ζουμερά

Κρεατικά
Next Project Πανσέτα καπνιστή με πιπεριές Πανσέτα καπνιστή με πιπεριές
Μπεκρή Μεζέ Previous Project Μπεκρή Μεζέ

Μπιφτέκια αφράτα & ζουμερά



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 αυγό
* 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
* 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένo σε νερό και στραγγισμένo ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμέν
* ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 κ.γ. ρίγανη
* 2 κ.σ. ελαιόλαδο
* ελαιόλαδο, για το άλειμμα
* 1 ντομάτα τριμμένη
* 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
* 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Τουλάχιστον 5 με 10 λεπτά.

Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα και σωστά.
Ψήνουμε σε σχάρα, σε μέτρια φωτιά, αφού πρώτα επαλείψουμε τα μπιφτέκια μας με ελαιόλαδο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου μας αφού τον προθερμάνουμε στους 200 °C.

Κοινοποιήστε
Μπιφτέκια αφράτα & ζουμερά

Εκτυπώστε τη συνταγή