Parallax image

Πιλάφι

Κρεατικά
Next Project Ρολό μοσχάρι με πατάτες ( Αρώματα Γης ) Ρολό μοσχάρι με πατάτες ( Αρώματα Γης )
Πασχαλινή Μαγειρίτσα Previous Project Πασχαλινή Μαγειρίτσα

Πιλάφι


Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά:

* 1 1/2 Κιλό ζυγούρι κομμένο
* 1/2 Κοτόπουλο χωριάτικο( ελευθέρας βοσκής )
* Ρύζι Καρολίνα
* Στακόβουτυρο
* Αλάτι,Πιπέρι
* Λεμόνι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το Κρέας το ζυγούρι μαζί με το κοτόπουλο να βράσουν, όταν αρχίζει ο βρασμός αφαιρούμε με μια κουτάλα τον αφρό, το Κρέας πρέπει να ψηθεί καλά .Στον ζωμο προσθέτουμε και το αλάτι Μόλις ψηθεί τραβάμε το Κρέας σε μια πιατέλα,το αλατοπιπερώνουμε.Έπειτα σουρώνουμε τον ζωμό μας ,μετράμε σε ( 3 1/2 )ποτήρια ζωμό κρέατος ( 1 ) ποτήρι ρύζι.Μόλις βράσει ο ζωμός μας προσθέτουμε το Ρύζι .Εδώ αρχίζει και η τέχνη του πιλαφιου δεν θέλει συχνό ανακάτεμα , Λιγο πριν το τελος ρίχνουμε και το λεμόνι ,τόσο όσο το θέλουμε ,και μας αρέσει...Το ρύζι μας πρέπει να στέκεται που λέμε. Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε από την.φωτιά ,έχουμε σε μια κατσαρόλα προσθέσει Στακοβουτυρο Πού το αφήνουμε να κάψει, Τον προσθέτουμε στο ρύζι μας γρήγορα και το σκεπάζουμε για ένα λεπτό,έπειτα το ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε. 

Κοινοποιήστε
Πιλάφι

Εκτυπώστε τη συνταγή