Parallax image

Χοιρινό με πρασοσέλινο

Κρεατικά
Next Project Χοιρινό με Ρεβίθια Χοιρινό με Ρεβίθια
Χοιρινό κότσι με μαρινάδα μπίρας - μουστάρδας Previous Project Χοιρινό κότσι με μαρινάδα μπίρας - μουστάρδας

Χοιρινό με πρασοσέλινο



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 1 κιλό χοιρινό από μπούτι
* 4 μεγάλα πράσα καλά καθαρισμένα
* 1 ματσάκι σέλινο
* 2 σελινόριζες
* 3 κρεμμύδια
* 3-4 κουτ βούτυρο
* χυμό από 2 λεμόνια
* αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια σαν μπουκίτσες. Κόβετε τα πράσα σε χοντρές ροδέλες. Ψιλοκόβετε το σέλινο, καθαρίζετε τις σελινόριζες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη. 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρέας καλά. Μόλις ροδίσει προσθέτετε τα κρεμμύδια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα χοντροκομμένα πράσα, το ψιλοκομμένο σέλινο και τις σελινόριζες, ανακατεύετε, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και να πήξει η σάλτσα.

Λίγο προτού σερβίρετε περιχύνετε με το λεμόνι. 

Κοινοποιήστε
Χοιρινό με πρασοσέλινο

Εκτυπώστε τη συνταγή