Parallax image

Χοιρινό κότσι με μαρινάδα μπίρας - μουστάρδας

Κρεατικά
Next Project Χοιρινό με πρασοσέλινο Χοιρινό με πρασοσέλινο
Χοιρινό κότσι στη λαδόκολλα Previous Project Χοιρινό κότσι στη λαδόκολλα

Χοιρινό κότσι με μαρινάδα μπίρας - μουστάρδας



Εκτέλεση και Υλικά Συνταγής

Υλικά :

* 2 μεγαλούτσικα χοιρινά κότσια, (περίπου 1200 γ. το καθένα)
* 330 ml μαύρη μπίρα
* 250 ml χυμό πορτοκάλι
* 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
* 3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το φύτρο τους
* 2 φύλλα δάφνης
* 2-3 καρότα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
* 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
* 2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
* 6 κ. σ. μουστάρδα, ( απλή ή με κόκκους σιναπιού)
* 1 κ. κ. ροζ πιπέρι
* αλάτι και πιπέρι
* 1 κ. σ. δεντρολίβανο, ψαλιδισμένο
* 125 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζουμε τα κότσια και τα λαχανικά σε μια λεκανίτσα, που να τα χωράει. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλείφουμε με τη μουστάρδα, προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το ροζ πιπέρι τα περιχύνουμε με την μπίρα και το χυμό του πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 12, τουλάχιστον, ώρες. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα κότσια σε μια γάστρα και γύρω τους βάζουμε τα λαχανικά, περιχύνοντας τα με τη μαρινάδα τους. Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο, στους 185ο ?, φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150ο ? και ψήνουμε για 1 ακόμη ώρα, φροντίζοντας να γυρίζουμε τα κότσια και τα υπόλοιπα υλικά, κάθε 25-30 λεπτά, για να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν δούμε ότι έχουν ψηθεί καλά, σερβίρουμε τα κότσια σε μια πιατέλα, μαζί με όσα από τα λαχανικά έχουν διατηρήσει άθικτο το αρχικό τους σχήμα. Τα υπόλοιπα, μαζί με το ζωμό από τη γάστρα, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα χρησιμοποιούμε ως σάλτσα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε αυτό το φαγητό με ρύζι ατμού ή πουρέ πατάτας και σελινόριζας.

Κοινοποιήστε
Χοιρινό κότσι με μαρινάδα μπίρας - μουστάρδας

Εκτυπώστε τη συνταγή